Go’klumpen jakke og bukse

Jeg ville strikke noe fint til lille Jakob sin dåp 11.oktober. Det var en ypperlig anledning til å kjøpe Klompelompe boken! Der er så mye fint å strikke til de små, med mønster i masker i stedet for farger. Veldig spennende!

Go’klumpen jakke og Go’klumpen bukse er bygd opp på rette og vrange masker. Jeg synes det er utrolig fascinerende hvor mye mønster og tekstur man kan få frem av å kombinere så enkle prinsipper. 

Oppskriften anbefaler Drops Baby Merino, dette fulgte jeg. Jeg fulgte også pinnestørrelsene som var oppgitt. Jakken er i farge 17 beige og buksen i 32 turkis. Knytebåndet i buksen er samme farge som jakken. Det er en iCord strikker på pinnenummer 3,5 over 3 masker, lengde ca 70cm.

Knappene fant jeg på Etsy. Der er mye fint og få fatt i, og man støtter små og store hobbyer rundtom. Far til Jakob har tidligere spilt amerikansk fotball, så det er klart gutten må oppdras i rette ånden så snart som mulig!

Jakken strikket jeg nøyaktig etter oppskrift i størrelse 6-12mnd. Eneste unntaket er at jeg lot være å strikke første masken på hver pinne, da fikk jeg en fin kant og kunne slippe å hekle kant rundt etter montering. Jeg fant også ut at det er lurt å fortsette med rett over rett og vrang over vrang da jeg felte av, hvis ikke ble det «lufsete», det vil si den bøyde seg utover. Se bilde i slutten av posten.
Dessverre har jeg strikket jakken litt for stramt, for den ble litt knapp til Jakob. Neste gang må jeg sjekke strikkefastheten når jeg er kommet et lite stykke på vei. Her burde nok jeg gått opp en pinnestørrelse, evt strikket den en størrelse større.

Buksen modifiserte jeg litt. Oppskriften er størrelse 6 eller 12 mnd og Jakob er lang og slank. Jeg strikket derfor størrelse 6mnd i bredden, men på lengden la jeg meg et sted mellom 6 og 12 mnd. Jeg gjorde også en feil på første fot; jeg skulle felle 7/8 ganger for 6/12mnd. Jeg rotet litt og felte kun 6 ganger. Da jeg oppdaget det var jeg kommet så langt at jeg gav blaffen og sørget heller for å gjøre samme feil på neste fot. Buksen er dermed litt videre i bena enn oppskriften tilsier.

Det var litt uvant å lese oppskrift i tekst fremfor diagrammer som jeg er vant med. Og det tok veldig lang tid å konstant strikke ulike masker. Det blir noke en stund til neste Go’klumpen jakke, buksen derimot gikk mye raskere siden den kun har et mønsteret over 13 masker i sidene.

Men Jeg er veldig fornøyd med garnet og resultatet! Både Jakob, mor og far var også fornøyd.

   
    

Den øverste er felt med kun rette masker, mens den nederste er felt med rett over rett og vrang over vrang.

 

Reklamer

6 kommentarer om “Go’klumpen jakke og bukse

  1. Takk! Jeg er veldig fornøyd 🙂 jeg hadde ca et nøste til overs, men jeg kjøper ofte et ekstra for sikkerhets skyld, så jeg tør ikke svare deg helt sikkert! Jeg strikket den vel og merke ganske stramt, så den var akkurat passelig. Hadde jeg vært deg hadde jeg kjøpt inn ihht oppskriften. Har du litt til overs kan du alltids strikke en Pilotlue 😉

 1. Hei. Nydelig sett. Kan du si meg hvilke str oppskriften har? Har to barnebarn som ble 2 år i mars. Kunne tenkt meg å strikke til dem😊

  1. Hei, takk skal du ha!
   Jeg har strikket i str 6-12 mnd, men oppskriften har også størrelsene 0-3 og 18-24 mnd.
   Jeg erfarte at jeg strikket jakken litt stramt, så jeg ville sjekket strikkefastheten etter noen cm på selve jakken. Om barnebarna dine ikke er så store, og du passer på å strikke løst nok (evt går opp en pinnestørrelse for å være sikker) burde det gå greit. I str 18-24 mnd er forøvrig overvidde oppgitt til 62cm og lengden til 36cm.

   Jeg har sett at Klompelompe boken er nå på salg veldig mange steder siden de kommer med ny bok i slutten av juli. På http://www.haugenbok.no koster den i skrivende stund 199kr. Så nå kan du sikre deg en fin bok til en hyggeligere pris 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s