«Nancy» kofte

Siden første gang jeg så Sandnesgarn sitt hefte Tema 43 Kofter med Nancy koften på forsiden har jeg hatt lyst på en slik kofte. Ettersom jeg aldri har strikket noe i voksenstørrelse var det skremmende å skulle gå i gang med et så stort prosjekt, og jeg drev derfor og dyttet det foran meg. I ferien vår besøkte vi et vennepar i Volda. Som seg hør og bør var vi en tur i Hamnegata for å titte i butikker. Første butikk vi kom til var Nettstrikk, og utenfor lå noen nøster i nydelig turkis farge i en tilbudskurv. Jeg klarte ikke gå forbi uten å plukke med meg et par nøster. Det var ikke før vi var komt til andre enden av Hamnegata at det gikk opp for meg at dette måtte være bunnfargen i Nancy koften min! Så da bar det tilbake for å finne nok nøster med samme innfarging (litt flaks skal man ha, og det hadde jeg denne gangen, -det var akkurat nok!) i bunnfargen, samt de andre fargene. Og mønsteret så klart. Gjett om jeg var fornøyd da jeg gikk derfra!

Jeg målte meg selv og hadde følgende mål:

  • Overvidde: 92cm
  • Over byste: 95cm
  • Lengde under arm: 38cm
  • Ermlengde: 45cm

Det tilsa at jeg skulle strikke størrelse S

Jeg strikket i Sandnesgarn Alpakka i fargene

  1. 7236 Alpakka turkis (utgått farge) – hovedfarge; 1042 gråmelert iflg oppskrift. Forbruk; underkant av 7 nøster
  2. 1001 Alpakka hvit – mønsterfarge 1; 1002 Alpakka natur iflg oppskrift. Forbruk; overkant av 1 nøste
  3. 1053 Alpakka mørk gråmelert – mønsterfarge 2; 7024 Alpakka sjøgrønn iflg oppskrift. Forbruk; underkant av 1 nøste
  4. 7212 Alpakka støvet petrol – mønsterfarge 3; ihht oppskrifte. Forbruk; overkant av 1/2 nøste

Jeg strikket bolen ihhtoppskrift, men tilpasset den til ønsket lengde. Jeg ville ha den litt kort slik at den kan brukes til blant annet skjørt.

OBS! Jeg oppdaget en feil i oppskriften min; man skal i (XS) S (M) strikke diagram B i bolen og på ermene før man setter dem sammen. Maskeantallet i oppskrift og diagram stemmer ikke overens. Jeg fant at diagrammet er feil ved å regne ut alle ønskinger osv. Diagrammet sier (271) 307 (325) 361 (379) 397 men skal være (161) 177 (189) 361 (379) 397.

I tillegg gjorde jeg en feil selv; jeg strikket ermene i str M i stedet for S. Det er jeg glad for, hadde det vært smalere hadde de blitt for trang. Her også tilpasset jeg lengden etterhvert som jeg strikket. Veldig praktisk når man strikker til seg selv 😉

I halsen felte jeg 10 masker mer enn oppskriften tilsa ettersom jeg hadde sett en del som hadde gjort dette. I tillegg strikket jeg halskanten før jeg strikket knappestolpene slik at knappestolpene ble lik ifht vrangbordene både oppe og nede. Begge valgene er jeg godt fornøyd med.

Siden jeg kun hadde 5 klippemasker ble jeg rådet til å strikke belegg for å skule sårkanten. Den praktiske fordelen er at det blir mer elastisk enn om man sy på et kantebånd. Den estetiske er at man får et roligere inntrykk siden det ser ut som en innvendig forenklede av knappestolpene og det er i hovedfargen. Jeg strikket 8 omganger (pluss opphenting masker og avfelling). Det var nok til å skule sårkanten, men det skader ikke med noen ekstra omganger en annen gang.

Knappene fant jeg på Sartor; jeg kjøpte 3 sett før jeg fant de som var riktig! Jeg kunne godt ha øntert de litt lenger inne for å sikre at hullstolpen dekket knappestolpen skikkelig.

Lærdom; jeg strikker stramt. For første gang i mitt liv strikket jeg en prøvelapp som tilsa at jeg var ihht strikkefastheten, men likevel er den i knappeste laget. Neste gang bør jeg gå opp enten en pinnestørrelse eller en størrelse på plagget. Utover et har jeg ikke en ting å utsette, jeg er superfornøyd!

NB! Bildene har ikke riktige farger. Hovedfargen er mye mer grønn enn hva som kommer frem på bildet. 
Prisen endte på 1100,- kr, hvorav 780,- var garn (og det var på tilbud). Det var vel og merke litt garn til overs, og jeg kjøpte 3 sett med knapper før jeg ble enig med meg selv om hvilke jeg skulle bruke 🙊
  

Reklamer

2 kommentarer om “«Nancy» kofte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s