Islandsgenser til Matheo

Matheo, mitt første «tante» barn blir tre år, og jeg bruker selvsagtanledningen til å strikke!

Denne gangen ble det Islandsgenser fra Den store guttestrikkeboka av Charlott Pettersen. Oppskriften kommer opprinnelig fra Dalegarn. En nydelig og solid genser som må passe perfekt for en barnehagehøst. Jeg strikket i str 4år.

Oppskriften sier Contiga, men jeg valgt Freestyle som er oppgitt som alternativ, og som også har større utvalgt farger. I tillegg ermet Superwash behandlet, en definitiv fordel for barneklær. Jeg fikk god hjelp av en hyggelig dame hos Garn og Broderi AS på Knarvik senter. Jeg måtte ha prosjektet i bakhånd i påsken i tilfelle jeg ble ferdig med Festlig vest i Alpakka rester til Jakob før vi kom hjem igjen. Godt var det, for bolen ble strikket i bilen på vei hjem fra påskeferien 😉

Garn: Dale freestyle
5651 – koksgrå, bunnfarge, 5 nøster
6015 – mellomblå, 1. mønsterfarge nedenfra, 1 nøste
5755 – marineblå, 2. mønsterfarge nedenfra, 1 nøste
5703 – himmelblå, 3.mønsterfarge nedenfra, 1 nøste

Pinnenummer;
Ribb 3,5
Glattstrikk 5

I utgangspunktet skal halsen være i bunnfargen, men jeg hadde ikke nok. Derfor valgte jeg å bruke marineblå noe jeg synes passet fint. Jeg hadde egentlig litt for lite av denne også, halsenkanten skulle være 7cm før den ble brettet inn og sydd fast. Denne ble 4-5cm før den ble brettet inn. Jeg synes ikke det gjorde noe.
Det skal også nevnes at jeg strikket både bol og ermer lenger enn hva oppskriften tilsa, dette basert på faktiske mål av Matheo. Begge deler ble strikket 3cm lenger enn målene som var tatt av ham.
Det kan altså være at det hadde vært nok garn til en annen gutt, men ikke Matheo som er lang i ryggen. Dette til tross for at han er 3år og jeg strikketøyet str 4år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s