Mamelukk

Når jeg er ute på tur blir jeg alltid kald på rumpen og øverst på lårene, uansett om jeg har stilongs på eller ei. Jeg fant ut at det problemet kunne løses ved hjelp av restegarn, – nemlig med en mamelukk eller shorts om du vil.

Oppskrift: Shorts fra Marius strikkebok (ISBN 9788282053006)

Garn: ulike rester av Alpakka, bl.a. fra “Nancy” kofte

Ettersom jeg ville ha en tettsittende modell la jeg til et felt med to rette og to vrange i hver side, som i praksis fungerer som en vrangbord. 

Jeg strikket den også noe lenger i livet for å unngå glipe når jeg beveger meg, og få linningen over linningen på turbuksen. Det kan fort bli mye oppå hverandre med stilongs, mamelukk, bukse og hoftebelte til sekk/bæresele/bæremeis/rumpetaske. Det viser seg å være et godt valg, for den er en av få plagg som fortsatt passer når jeg er 5-6mnd gravid 😅

Siden det var en viss fare for at den ville bli for vid la jeg inn et knapphull i linningen, og valgte strikk med knapphull. Da kan jeg stramme strikken som er sydd inn i linningen ved behov.

Godt fornøyd med et praktisk plagg som fungerer allakku slik jeg hadde tenkt, og hvordan jeg fikk brukt en oppskrift som utgangspunkt men legge til mine egne detaljer. Den er ikke vakker, men hvem bryr seg? Det er jo vanligvis en turbukse utenpå 😉

IMG_20190310_123957671IMG_20190310_124008416

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s